Kunst- en cultuurprojecten 2013

28 september 2013 – Uitvaart Informatiemarkt – De Holle Roffel, Kruisland

I.s.m. Stichting Over en Weer uit Kruisland is een Uitvaart Informatiemarkt georganiseerd. De volgende organisaties namen deel: ParlAmore, Uitvaartfotografie.nl, HQ Thanatopraxie, Portret Urn, Vlinderijnes, Mother Earth Gifts, Smartlap, Aqua Omega en Stichting Over en Weer. Yvonne Tuinte verzorgde muziek en zang. Deze dag is gedeeltelijk gesponsord door Dela Goededoelenfonds. Kruislanders en mensen uit de omgeving zijn uitgenodigd om te komen.

3 oktober 2013 – verschijning Sint Joris is cool! – Start up Cultureel Erfgoed 2014

In aanloop naar het cultureel (religieus) erfgoedjaar 2014 is het boek ‘Sint Joris is cool!’ Voor en achterkant cover Sint Joris is coolverschenen dat is opgedragen aan de H.Georgiuskerk te Kruisland. Het boek is bedoeld om het cultureel erfgoed levend te houden. Het is meerdere malen gepresenteerd binnen de gemeenschap van Kruisland en de Sint Annaparochie, gemeente Steenbergen. Heilige Georgius is nl. dezelfde figuur als Sint Joris.

Dit boek kan worden besteld via: http://www.boekenroute.nl/gasten/gtn1Boek.aspx?BoekID=36171

14 december 2013 – Kerststallentocht, Kruisland

In 2013 had ik een buurtcultuurproject opgestart. Mijn boek “Betekenisvolle Kerstboek - kleinste versiemulticulturele dagen” zou ik positief naar voren brengen. Want, zou het niet fantastisch zijn dat ik als auteur binnen het eigen dorp mensen zou verbinden via verschillende culturen? Soms loopt een buurtcultuurproject anders…

Het bedrijf Jovel uit Kruisland had alles in huis zodat ik aardappelkoekjes, de Joodse Latkes, kon gaan bakken tijdens de Kerststallentocht. Echter, de aanvraag bij een buurtcultuurfonds werd afgewezen om tegenstrijdige redenen. Dit buurtcultuurproject heeft het niet gered vanwege de afwijzing. Doch, er is geen reden om te stoppen om een betere wereld te creëren. In 2014 is een nieuw programma gestart.

Het kerstboek kan besteld worden via: http://www.boekenroute.nl/gasten/gtn1Boek.aspx?BoekID=19371

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>